بازی برای تقویت حس بینایی

تحقیقات نشان می‌دهد؛ تمرین مهارت‌های بینایی در شش ماه اول زندگی بسیار ضروری است. اسباب‌بازی‌های رنگی مختلفی را بردارید و آنها را یکی یکی در مقابل نوزادتان آهسته عقب و جلو و راست و چپ ببرید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا توجه نوزادتان به آن اسباب بازی جلب شود و با چشم‌هایش حرکت آن را دنبال کند. به این نوع بازی بازی تعقیب کردن میگویند و بسیار زیاد برای تقویت عضلات چشم کودکان مناسب است.

بازی برای تقویت حس شنوایی

یکی از روش‌های عالی برای تقویت مهارت‌های زبانی کودک این است که با انجام بازی‌های مختلف حس کنجکاوی او را تحریک کنید و وادارش کنید واکنش نشان بدهد. هر چه با کودک را بیشتر صحبت کنید و قصه بگویید و آهنگ کودکانه بخوانید بیشتر روی سیناپس‌های شنوایی کار کردید. هر چقدر کودکان بیشتر گوش دهند در آینده بهتر حرف میزنند.

ضبط صوتی را کنار نوزادتان بگذارید. بعد شروع به حرف زدن با او کنید و او را تشویق کنید به صحبت‌های شما جواب بدهد. صداهایی را که نوزاد در جواب شما از خودش در می آورد ضبط کنید. بعد آن صداها را برایش پخش کنید و ببینید چه واکنشی نشان می دهد. اگر می‌بینید نوزادتان از گوش دادن به صداهای ضبط شده خوشش می آید صداهای دیگری را امتحان کنید. مثلا صداهایی که در طبیعت به گوش می رسند، مانند صدای پرندگان، صدای آب و ...

 بازی برای تقویت مهارت حرکتی درشت

تحقیقات نشان می‌دهد: تکرار پیوسته مهارت‌های حرکتی باعث افزایش فعالیت مدارهای عصبی موجود در مغز نوزاد می‌شود.

  • لگد زدن به اشیا هم مهارت‌های حرکتی نوزاد را پرورش می دهد و هم خیلی برای او لذت بخش است.
  • اشیا رنگارنگی یا بادکنکی را به مچ پای نوزادتان ببندید میبینید که خیلی زود توجه کودکتان به آنها جلب میشود و با خوشحالی شروع به لگد زدن می‌کند.
  • جغجغه، زنگوله یا توپی را مقابل پاهای نوزادتان آویزان کنید سپس به او نشان بدهید چطور به آن لگد بزند و فرصت بدهید که این حرکت را چندبار تکرار کند.

بازی برای تقویت مهارت حرکتی ظریف

وقتی به نوزادتان یاد می‌دهید چطور اشیا را از یک دستش به دست دیگرش بدهد در واقع دارید مهارت‌های حرکتی ظریف کودک و نیز هماهنگی بین دست و چشم او را هم تقویت می‌کنید.

جغجغه کوچکی را توی یکی از دست‌های کودکتان بگذارید. بعد همان دستش را که جغجغه توی آن است را تکان بدهید. به او نشان دهید چطور جغجغه را از یک دست به دست دیگرش بدهد. این کار را در دو مرحله انجام بدهید: دست خالی‌اش را روی جغجغه بگذارید. او به طور ناخودآگاه آن را می‌گیرد. انگشت‌های دست اولش را از دور جغجغه باز کنید و بعد  انگشتانش را ببوسید.