نوزادان بطور طبیعی در مرحله‌ای به نام «مرحله دهانی» هستند و به اکتشاف جهان از راه تماس با دهان می‌پردازند و تمایل به لمس همه چیز با دهان دارند و این دوره تا حدود دو سالگی کودکان طول می کشد.

کشف دنیا در درجه اول از طریق دهان و بعد از آن از طریق حواس دیگر اتفاق می‌افتد. در این مرحله لازم است خیلی مراقب باشید که فرزندتان دچار حادثه‌ای نشود، چرا ‌که او تفاوت بین اشیای خطرناک و مفید را تشخیص نمی‌دهد و احتمالا حتی خاک را نیز به طرف دهان خود خواهد برد.

نوزادان وقتی به سن دو تا سه ماهگی می‌رسند سعی می‌کنند تمام چیزهای پیرامون خود را با دهان‌شان کشف کنند، از انگشتان گرفته تا هر چیزی که قادر باشند دست خود را روی آن بکشند؛ مو، مداد شمعی، اسباب‌بازی و ...

عادت به دهان بردن وسایل و اشیا اغلب تا دو سالگی ادامه دارد و در برخی موارد حتی تا بعد از آن هم طول می‌کشد و به‌نوعی بخشی از نقطه عطف رشد آنها محسوب می‌شود. در اکثر موارد این عادت به خودی خود از بین می‌رود. طبق مطالب گفته شده مکیدن چیزهای مختلف توسط کودک شما، جزئی از مرحله رشد او محسوب میشود پس لطفا وسایل تمیز و ایمن را اطراف کودکتان بگذارید که اجازه به دهان بردن و مکیدن آن را داشته باشد و فرصت کشف کردن اشیا را به فرزند دلبندتون بدهید.